LAPAROSKOPİK ONKOLOJİK CERRAHİ
Cerrahi Onkoloji, kanser teşhisi, aşamaları ve tedavisi için cerrahiyi kullanmaya odaklı bir kanser bakım alanıdır.
Onkolojik cerrahide kanserli doku Onkolojik prensiplere uygun olarak alınmaktadır. Halk arasında ‘’ Kansere bıçak değmez’’ lafı oldukça yaygın bir batıl inançtır. Kanser hastalıklarının bazıları, yerleştikleri organ veya yaygınlık derecelerine göre, önce medikal Onkolojik tedavi almakta sonasında ise cerrahi adayı olmaktadırlar.
Günümüzde kanser cerrahisi, özellikle karın içerisindeki organlar için kapalı (laparoskopik) olarak güvenle yapılabilmektedir.
Deneyimli ellerde yapılabilen Laparoskopik Onkolojik Cerrahi sonrasında hastaların iyileşme süreçleri daha çabuk olmakta ve özellikle alınacak ise sonrasındaki Medikal Onkolojik tedavilerinin planlanması daha kısa sürede yapılabilmektedir.
Kliniğimizde, kolon ve rektum, mide, pankreas, karaciğer kanseri tedavisi uygun hastalarda kapalı (Laparoskopik) olarak yapılabilmektedir.
Kapalı Kanser Cerrahisinde Hastalığın Tekrar Etme Olasılığı Daha Mı Fazladır?
Kanser cerrahisinde hastalığın tekrar etme yada ilerleme olasılığı hastalığın evresi ile ilgilidir. Operasyonun yetkin ellerde açık yada kapalı cerrahi yöntem ile yapılması tekrarlama olasılığında bir artışa neden olmaz.
Kapalı Ameliyat Sonrasında Çok Ağrı Hisseder Miyim?
Kapalı Kanser cerrahisi sonrasında ağrı açık cerrahiye nazaran oldukça az olmakta ve bu sebeple hastalar daha erken mobilize olmakta ve iyileşme süreci kısalmaktadır.
Her Kanser Türü Kapalı Cerrahi ile Tedavi Edilebilir Mi?
Karın içi yerleşimli, özelllikle Mide, Pankreas, Kolon ve Rektum, Safra Kesesi kanserlerine evrelerine göre kapalı cerrahi yöntem ile müdahale edilebilmektedir.